Oudlondon2

"Snel een beetje bijmaken"

Jeroen Visser van Oud London in Zeist

Ruim 25 jaar werkt chefkok Jeroen Visser in de keuken van Hotel Restaurant Oud London in Zeist. In al die jaren gebruikt hij voor beslag het vertrouwde recept met eiwit, eigeel, bier en bloem. “Dat hebben we nooit aangepast, in principe stappen we niet af van goede recepten”, vertelt Jeroen Visser, “tot er een beter alternatief is.”

Dat alternatief dient zich aan met Smedes Batter Mix, maar de chefkok wil wel overtuigd worden. Visser: “Om te beginnen moet de smaak goed zijn. We gebruiken beslag voor onze Champignons Dordogne en Fish & Chips en halen ook de uitjes voor onze burgers er even door, voor we ze frituren. Ook de prijs van een product is belangrijk, maar minder relevant dan de smaak.”

Smedes Batter Mix valt in de smaak bij Jeroen Visser.Jeroen Visser van Oud London in ZeistHij waardeert de smaak en de prijsstelling, maar er komt nog een derde argument bij om het oude recept te vervangen. “Smedes Batter Mix is vooral heel gemakkelijk. Normaal maakten wij vijf liter beslag per dag, wat we niet gebruikten deden we weg. Door het ei kun je het de volgende dag niet meer gebruiken. Met Smedes kun je heel snel een klein beetje bijmaken, even water erbij en klaar.” Nu gebruikt Oud London zowel de Batter Mix Beer als Batter Mix Glutenvrij.

Viersterrren Hotel Restaurant Oud London ligt in een bosrijke omgeving, net buiten Zeist en bijna naast complex van de KNVB. De gastenpopulatie is zeer divers en dit geldt ook voor de werkzaamheden van Jeroen Visser. “We hebben veel zakelijke gasten voor à la carte, maar ook doen ook catering, bijeenkomsten, feesten en bruiloften.”

Terug naar stories