Zeezicht2

"In de zomer een ramkaart"

Ilona Dijkstra van Hotel Zeezicht Vlieland

Al jaren is fish & chips één van de toppers op de kaart van chef Ilona Dijkstra (Hotel Zeezicht, Vlieland) en die maakt ze met met batter mix van Smedes. Op een huisbeurs van haar horecagroothandel ontdekte ze Batter Mix Beer. Ze testte de batters uit de Smedes demobox en sindsdien staat de biervariant in haar keuken. “Deze batter mix geeft net even een ander smaakje en bakt mooi krokant. Ik gebruik 'm voor kabeljauwstaart in bierbeslag.”

Met een knipoog omschrijft Ilona Vlieland als ‘yuppeneiland’, maar de realiteit is anders. “Er komt hier van alles wat, in de zomer gezinnen, in het najaar senioren. Ook de camping zorgt voor een divers publiek.” Deze gasten biedt Zeezicht een gevarieerde kaart met steeds wisselende gerechten naast de kaart. “Met de asperges zijn we net gestopt, straks komen de mosselen en in het najaar wild. In de zomer, als het grote terras open is, doen we dingen op snelheid. Dan hebben we een ramkaart”, lacht Ilona.

Vlieland, Waddeneiland tussen de grote buren Texel en Terschelling, heeft rond de 1.200 inwoners en Ilona is één van hen. De chef-kok van Hotel Zeezicht begon 21 jaar geleden als leerling-kok elders op het eiland en is inmiddels 18 jaar te vinden op haar huidige werkplek. “Een drukke tent en fijne werkgever.”

Terug naar stories