Steakclub.jpg

"Hoge consistentie, goede crunch en glutenvrij"

Nikos van The Steak Club in 's-Gravenzande

“Ik gebruik de glutenvrije batter mix van Smedes”, vertelt Nikos van The Steak Club in ’s-Gravenzande. De chef, afkomstig van Rhodos, doet in het restaurant de koude keuken en de tempuragerechten. “Een erg goed product met een hoge consistentie en een goede crunch. En glutenvrij, dat is voor Nederlandse klanten steeds belangrijker. Er zijn hier veel mensen die glutenvrij of allergeenvrij willen.  Ik gebruik deze glutenvrije batter mix iedere dag.” Wat haalt Nikos door het Smedes-beslag? “Asperges, zucchini, garnalen en sushi”, somt hij een aantal voorbeelden op. Zijn persoonlijke favoriet? “Garnalen, wij Grieken zijn liefhebbers van vis en vlees.”

“Vooral steaks”, is het antwoord van Theodoros Ntafopoulos op de vraag waar zijn restaurant zich op richt. “Maar ook sushi op hoog niveau, mediterraanse gerechten en cocktails”, voegt de eigenaar van The Steak Club eraan toe. “De fusion keuken, we worden geïnspireerd door koks en clubs in LA, Londen, Brazilië en Dubai.” Die internationale formule werkt in ’s-Gravenzande, een stadje in het hart van het Westland, vanouds het kassengebied van Nederland. “Westlanders zijn harde werkers, loyaal, geen patserige mensen, maar wél met oog voor kwaliteit. Zeker de jonge generatie zoekt high class en neemt oudere generaties mee. We ontvangen veel gasten uit de directe omgeving, maar ook uit Den Haag en Rotterdam.”

Ntafopoulos probeert de kaart steeds te vernieuwen, maar wel binnen grenzen. “Steaks blijven er altijd op, daar komen onze gasten voor terug. We hebben ossenhaas uit Australië, topkwaliteit. Voor steaks heb je vlees, hitte en een bord nodig, dat is de basis. Onze koks kunnen experimenteren met het garnituur, truffeljus, een chimichurri van ananas of een gefrituurd bijgerecht bijvoorbeeld.” Voor die laatste categorie is chef Nikos verantwoordelijk in The Steak Club.

Terug naar stories