goesting

"Goesting heeft een eigen bier, dat doen we er ook door"

Remco van der Weert van Goesting Utrecht

“Normaal maak je een bierbeslag luchtig door eiwit op te kloppen en bloem erbij te doen. Met Smedes kan je heel makkelijk per portie beslag maken. Je maakt het een stuk sneller en kom je halverwege de avond tekort, dan maak je snel wat bij. Ik maak het iets dikker dan Smedes zelf, dan hecht het wat beter vind ik”, vertelt Remco van der Weert, chef-kok van het Utrechtse restaurant Goesting.

“Twee keer per week drink ik met een collega koffie bij Hanos in Nieuwegein, om acht uur ’s morgens”, vertelt Remco. De chef loopt bij één van die gelegenheden tegen een demonstratie van Smedes Batter Mix aan. Hij probeert het, is enthousiast over het beslag en sindsdien staat de Smedes Batter Mix Beer steevast in de keuken.

“Op de vorige kaart hadden we gefrituurde groenten in bierbeslag. Nu is er een hoofdgerecht van artisjok in bierbeslag met een bourguignon van biet. Goesting heeft een eigen bier, dat doen we er ook door.” Dat laatste is niet nodig – water volstaat voor een echt bierbeslag - maar iedere chef kan zijn eigen draai aan de batter geven.

Voor wie bekend is in Utrecht: Goesting zit op het terrein waar decennialang de universitaire faculteit Diergeneeskunde was gehuisvest. “Wij zitten in de hondenstal”, lacht de chef-kok. “Er komen regelmatig artsen eten die hier vroeger gestudeerd hebben.” Maar de klantenkring die Goesting in 21 jaar heeft opgebouwd is veel breder. De Frans-Belgisch georiënteerde keuken heeft veel trouwe gasten.

Terug naar stories