zeezot

"De korst vormt zich direct rond de vis"

Sebastiaan Dekker van Brasserie Zeezot in Westkapelle

Voor frituurbeslag gebruikte Sebastiaan Dekker (chef Brasserie Zeezot Westkapelle) vele jaren een vaste batter mix. “Op de beurs Gastvrij Rotterdam liep ik tegen Smedes aan, heb hun Golden Crispy Batter Mix geprobeerd en geproefd en gebruik het inmiddels dagelijks. Het geeft een mooie gouden kleur en de korst vormt zich direct rond de vis. Zo wordt het product niet vet. De korst blijft ook langer krokant en je krijgt weinig afval in je frituur. Dat is weer goed voor de levensduur van je olie.”

Voor liefhebbers van de Zeeuwse kust is Westkapelle een geliefde ‘place to be’. Het ligt op de uiterste westpunt van het eiland Walcheren, precies tussen Domburg en Zoutelande. Hier verblijven jaarlijks veel toeristen uit binnen- en buitenland, met name tussen mei en oktober. “Maar ook in de wintermaanden zit onze brasserie in het weekend gewoon vol met gasten, bijvoorbeeld uit Middelburg, Vlissingen en Goes”, vertelt chef-kok Sebastiaan Dekker.

Dekker wisselt de menukaart iedere drie maanden om een bezoek voor vaste gasten avontuurlijk en verrassend te maken. “Door onze ligging aan de kust zie je veel invloeden uit de zee op de kaart.” Maar ook liefhebbers van vlees of vegetarisch komen voldoende aan hun trekken. “We zitten qua niveau iets boven andere restaurants hier, maar willen voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom hebben we altijd fish & chips op de kaart, dat is echt comfort food.”

Terug naar stories