Als de zon gaat schijnen, stroomt het terras van Beachclub Lemmer in Lemmer razendsnel vol, en moeten chef Paul Nijdam en zijn team in hoog tempo 300 tot 400 lunches bereiden. Voor hun populaire fish & chips, die zomer en winter op de kaart staat, vertrouwen ze op Smedes Batter Mix Golden Crispy. “Die is makkelijk en snel te bereiden, en je kunt snel even wat bijmaken als je tekortkomt. Het beslag blijft ook mooi aan de vis hangen en het resultaat is krokant en mooi van kleur.”
Druk of niet, het team van de beachclub doet geen concessies aan smaak of kwaliteit. “We gebruiken weinig convenience en werken vooral met verse producten. Voor de fish & chips gebruiken we heekfilet die we à la minute frituren. Dat vinden wij net even lekkerder dan regenereren.” Hetzelfde geldt voor de kipfingers die op de kaart staan. “Ook die maken we helemaal zelf, al snijdt onze poelier alles voor. We gebruiken daarvoor Smedes Batter Mix Asian en halen deze voor het frituren door de panko. Dat geeft een hele mooie, superkrokante kipfinger.”
Beachclub Lemmer is het hele jaar door open voor lunch en diner en is in de wijde omtrek een geliefde locatie voor evenementen, feesten en bruiloften. De ligging aan het IJsselmeerstrand en de mogelijkheid om grote groepen te ontvangen spelen daarin mee, net als de gratis parkeerplaatsen. Het team werkt met een zomerkaart en een winterkaart. “In de zomer is snelheid belangrijk, in de winter is er wat meer tijd en kunnen we de gerechten iets upgraden.” Wie denkt dat het in de winter rustig is in de beachclub heeft het mis. “We liggen in De Fryske Marren, een populair gebied bij toeristen.”