StefanMarkus.png

‘Avonturen’ met Smedes batter mix

Chef Stefan Markus - Rivero Schoonhoven

"De glutenvrije batter mix van Smedes werkt fantastisch," vertelt chef Stefan Markus van Rivero in Schoonhoven. "Wij werken veel met allergenen - glutenvrij, notenvrij, lactosevrij, koemelkvrij - en proberen het iedereen naar de zin te maken. Vroeger maakten we zelf beslag en gebruikten vaak zakjes tempura batter mix. Maar tempura heeft een fors prijskaartje, dan is de Smedes batter mix een stuk interessanter. Het komt in emmers met grotere volumes en blijft daar ook goed in bewaard. Daarnaast is het beslag snel te maken."


De glutenvrije batter mix van Smedes is een vaste waarde in de keuken van Rivero, maar ook met de Golden Crispy en Beer heeft Stefan al gewerkt. Hij ‘avontuurt’ volop met de veelzijdige mogelijkheden van Smedes batter mix. Fish & chips, fritti di mare, krokante gamba's en krokante kiphaasjes stonden al op de kaart. "Je kunt in plaats van water ook Spa Rood gebruiken. Onlangs hebben we van spicy kruiden een poeder gedraaid en door het beslag gehaald. Dan heb je minder smaakverlies en krijgt elke hap een volle smaak. Het geeft ook een mooie kleur." Voor een snel garnituurtje haalt Stefan een stukje ui, prei, noci of paddenstoeltje door het beslag en frituurt het.


Met al zijn creativiteit weet Rivero (geopend sinds 2019) een steeds groter aantal gasten aan zich te binden. Door de focus op allergenen trekt de zaak veel gasten met voedselintoleranties. Stefan: "We kregen een paar enthousiaste recensies van influencers die over glutenvrij eten publiceerden. Sommigen hadden wel 20.000 volgers, dat leverde heel veel reserveringen en nieuwe klanten op."
 

Terug naar stories